SALAINEN METSÄNI

 

20-vuotias Lauri kirjoittaa syviä ajatuksia rakkaudesta. Lauri ei pysty kommunikoimaan puhumalla, koska on autisti. Laurin henkilökohtainen tulkki Pirjo tukee Lauria kirjoittamaan ajatuksia, jotka olisivat muuten lukittuina nuoren miehen sisään. Autismin tuomien haasteiden keskellä toiveista suurin on rakkaus, jota Lauri kaipaa elämäänsä ylitse kaiken. Oman kuorensa sisällä Lauri tuntee olevansa kuin ikuisesti taltutettava karhu, voimakkaasti tunteva ja ajatteleva mies. Lauri avaa taidokkaasti kirjoituksillaan luonnon salaisuuksista sellaisen kauneuden, jonka katsojakin aistii sielullaan.

VAIKUTTAVUUSKAMPANJA

 

Vaikuttavuuskamppanja Salainen metsäni -elokuvalla on käynnissä vaikuttavuuskampanja, jolla luodaan yhteiskunnallista keskustelua elokuvan avulla. Kampanjan teemana on ihmisoikeudet, erityisesti erityisryhmiin kuuluvien oikeudet ja heidän oikeus tulla nähdyksi ja kuulluksi. Vaikuttavuuskampanja ”Elokuva muuttaa maailmaa” on Kirkon mediasäätiön, Suomen Elokuvasäätiön ja AVEK:in hanke, jolla tuetaan yhteiskunnallisesti vaikuttavia elokuvia.

Vaikuttavuuskampanjamme aikana 2017-2018 rakennamme yhteistyötä eri liittojen ja toimijoiden kanssa. Kampanjamme yhteistyökumppaneina toimivat Suomessa Autismi- ja aspergerliitto, Koulukino, Suomen CP-liitto, Kynnys ry, Suomen mielenterveysseura, Kuuloliitto ry ja Setlementtiyhdistykset.

Kampanjan aikana järjestämme elokuvaesityksiä, asiantuntijakeskusteluita elokuvan teemoista ja ihmisoikeuksista, työpajoja sekä paljon muuta yhteistyötoimintaa. Kampanjan aikana luvassa myös videomateriaalia elokuvan teemoista ja elokuvan päähenkilöstä Lauri Katajaisesta. Vaikuttavuuskampanjan osana elokuvaan on laadittu Suomeksi oppimateriaali ja kuvailutulkkaus.

Vuoden 2017 aikana Salainen metsäni vaikuttavuuskampanja tavoitti 7 kuukautta kestävän aktiivisen jakson aikana median kautta arviolta 3 miljoonaa ihmistä, se sai 63:n yhteistyökumppanin kanssa järjestetyssä 39:ssä elokuvanäytöksessä 1600 katsojaa. Kampanjakyselyyn vastanneista katsojista 98% koki oppineensa uutta elokuvan ja sitä seuranneen keskustelun tuloksena. Keskusteluissa kuultiin kampanjan aikana yhteensä 94 asiantuntijapuheenvuoroa ja vaikutettiin yhteiskunnallisesti median ja Ei myytävänä! -kampanjan kautta. Vuoden 2018 aikana Salainen metsäni –vaikuttavuuskampanjatyö jatkuu mm. elokuvakiertueella Meksikossa.

 

KUVAILUTULKKAUS

 

Elokuvalla on näkövammaisille tarkoitettu kuvailutulkkaus. Kuvailutulkkaus tarkoittaa, että heikkonäköinen henkilö voi kuulokkeiden ja kännykkään ladattavan Movie Reading-aplikaation avulla kuunnella kuvailutulkkauksen siitä, mitä elokuvassa näkyy. Kokemus on erittäin avaava ja mielenkiintoinen myös näkeville henkilöille. Vaikuttavuuskampanjan aikana on huomattu, että kuvailutulkkauksesta voi hyötyä elokuvan katsomisessa myös ei-neurotyypilliset ihmiset. Kuvailutulkkaus-aplikaatio on saatavilla nyt! Kuvailutulkkaus-aplikaation on rahoittanut Suomen elokuvasäätiö ja Näkövammaisten kulttuuripalvelut. Myös live-kuvailutulkkauksia voi tilata elokuvaesityksiin. Live-kuvailutulkkaus tehdään yhteistyössä Näkövammaisten kulttuuripalveluiden ja kuvailutulkki Pipsa Toikan kanssa.

Kuuntele vierestä teaser siitä, miltä Salainen metsäni kuulostaa kuvailutulkattuna!

YLE AREENA

Salainen Metsäni -dokumenttielokuva Yle Areenassa! Salainen metsäni Yle areena: https://areena.yle.fi/1-3121888

Salainen metsäni on historian ensimmäinen elokuva, joka on myös kuvailtulkattuna Areenassa.

Kuuntele kuvailutulkattuna:

https://areena.yle.fi/1-4213237

ESITYSKALENTERI

* Live = Live kuvailutulkkaus suomeksi / Pipsa Toikka

* MR = Kuvailutulkkaus kuunneltavissa lataamalla älypuhelimeen Movie Reading -applikaation / Pipsa Toikka

syyskuu 2022

ma ti ke to pe la su
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Laurin Suomi100-aiheinen kirjoitus

 

Kun minä pääsen metsään, niin kuulen korvissani puiden huminaa. 

Tunnen sen oikein syvällä sisälläni, kuinka puut puhuvat minulle. Niiden tarina on paljon perinteistä eilistä tai tulevia huomisia laajempaa. Ne ovat nähneet, miten maamme on kasvanut ja kehittynyt. Joskus ne on iloinneet menestyksestä ja joskus surreet kehityksen suuntaa. 

Puut ovat meitä vanhempia ja myös viisaampia. Ne tietävät, että kun juurtuu hyvään maahan niin sitä pitää rakastaa. On kunnioitettava juuriaan ja pidettävä huoli kaikesta lähellä olevasta. Pitää suojata liialta paisteelta ja sateelta. On annettava oksia tulta varten ja ruokittava lintuja ja toukkia. 

Vanhat puut on Suomea vanhempia, annetaan niiden näyttää meille suuntaa seuraaviin vuosisatoihin. 

Hyvä Suomi100!

-Lauri Katajainen

MEDIA

Klikkaa ja lue artikkeli Helsingin Sanomien nettisivuilta

 

 

Rauman Blue Sea Film Festivaleilla elokuussa 2017 kuvailutulkattu
Salainen metsäni -esitys oli todella suosittu. Kuuntele tuottaja Saara Helene Murron haastattelu ennen festivaalia tästä linkistä

 

TV1 Dokumenttiprojektin tv-esityksen 16.10. klo 21:30 jälkeen Salainen metsäni
on ensimmäinen kuvailutulkattu elokuva Yle Areenassa! Lue Ylen Christoffer Forssellin artikkeli tästä linkistä

 

Ohjaaja Niina Brandt vieraili Ruotsin Malmössä Radio Sisun suorassa aamulähetyksessä 26.9.2017 juuri ennen Nordisk Panoraman esitystä, kuuntele haastattelu tästä linkistä!

Nordisk Panorama Film Festivaleilla Oscar Vilhelmsson filmtopp.se lehdestä antoi huikeat arviot Salainen metsäni -leffalle: lue ruotsinkielinen artikkeli tästä linkistä!

Oppimateriaali
– Salainen metsäni -dokumenttielokuvan käyttö kasvatustoiminnassa 

”Dokumenttielokuva on vaikuttava kuvaus Laurin elämästä ja hänen haaveistaan. Salainen metsäni –dokumenttielokuva nostaa esille monia kasvatustyön ajankohtaisia teemoja erilaisuudesta ja jokaisen ihmisen ainutlaatuisuudesta. Elokuva herättää pohtimaan omaa paikkaa tässä maailmassa, kysymystä siitä saanko olla oma itseni ja hyväksytäänkö minut tällaisena kuin olen. Tämä elokuva sopii erinomaisesti seurakuntien rippikoulutyöhön ja kasvatustyöhön laajemminkin.”

-Jari Pulkkinen, kirkkohallituksen rippikoulutyön asiantuntija.

 

 

Koulukino

 

”Elokuva ja sen teemat linkittyvät seuraaviin perusopetuksen opetussuunnitelman perusteissa määriteltyihin laaja-alaisen osaamisen kokonaisuuksiin: Ajattelu ja oppimaan oppiminen, Kulttuurinen osaaminen, vuorovaikutus ja ilmaisu, Itsestä huolehtiminen ja arjen taidot, Monilukutaito, Osallistuminen,Vaikuttaminen ja kestävän tulevaisuuden rakentaminen. Lukion opetussuunnitelmassa elokuva ja sen teemat linkittyvät luontevasti seuraaviin aihekokonaisuuksiin: Monilukutaito ja mediat, Kulttuurien tuntemus ja kansainvälisyys, Kestävä elämäntapa ja globaali vastuu, Hyvinvointi ja turvallisuus. Elokuva ja sen oppimateriaali sopivat monen oppiaineen opetukseen ja sisältöihin jolloin ne tukevat oppiainerajat ylittävää opetusta ja opetuksen eheyttämistä.”

Yhdessä Koulukinon ja Autismi- ja aspergerliiton kanssa Salainen metsäni -elokuvalle on tehty oppimateriaali, jota kouluissa voidaan hyödyntää elokuvanäytöksen yhteydessä.

Tutustu materiaaliin tästä: http://koulukino.fi/index.php?id=3971

UUTISIA

3 years ago
::: Animation Film Awards :::

Best Cinematography award goes to Niina Brandt / DOP of My Secret Forest! Thanks also to 2nd cinematographer Jari Linjala.
THANK YOU,
WORLD FILM FESTIVAL 2019 ... See more

LIKE
LOVE
HAHA
WOW
SAD
ANGRY
3 years ago
Sosiaali- ja terveysvaliokunta: Vammaisten henkilöiden palvelujen hankinnoissa vakavia ongelmia

​Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunta on antanut lausunnon (StVL 10/2018 vp) kansalaisaloitteesta Vammaisten henkilöiden välttämättömän avun ja tuen kilpailuttamisen lopettaminen.

LIKE
LOVE
HAHA
WOW
SAD
ANGRY
3 years ago
Ei myytävänä

👍

Ei myytävänä -kansalaisaloitteen käsittely eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnassa käynnistyi vihdoin tänään asiantuntijoiden kuulemisella; kuultavina aloitteen 1. allekirjoittaja Markku ... See more

LIKE
LOVE
HAHA
WOW
SAD
ANGRY
3 years ago
Kioski

Katsokaas tästä ihan huippu autismipaneeli! 😀 Vaikuttavuuskampanjamme aikana kävimme Ylellä juttelemassa ohjelman tekemisestä. Hienoa että Ylen Kioski lähti hommaan! Mukana myös meidän ... See more

”Ei sulla mitään autismia ole, sähän olet ihan normaali.” Autismin kirjo on laaja, eikä siihen kuuluvia ihmisiä voi koskaan täydellisesti niputtaa yhteen. Kuitenkin he kaikki saavat ... See more

LIKE
LOVE
HAHA
WOW
SAD
ANGRY
4 years ago

Hiphuraa! Intian valloitus jatkuu! Salainen metsäni ohjaaja Niina Brandt palkittiin Paras ohjaaja -palkinnolla Dada Saheb Phalke elokuvafestivaaleilla Delhissä. Palkinnon vastaanotti ... See more

LIKE
LOVE
HAHA
WOW
SAD
ANGRY
4 years ago

Huomenna 30.4 klo 15.00 Salainen metsäni nähdään Delhissä, Intiassa! Yleisön kysymyksiin vastaamassa ja hyvää vappua toivottelemassa paikanpäällä tuottaja-käsikirjoitaja Saara Helene ... See more

LIKE
LOVE
HAHA
WOW
SAD
ANGRY
4 years ago
Mi Bosque Secreto | Double Back Documentaries

WOW!
Our spanish website is open!

LIKE
LOVE
HAHA
WOW
SAD
ANGRY
4 years ago
Henkilön My Secret Forest / Salainen metsäni - Documentary Film kansikuva

Ihania festivaaleja paljon takana, muutama voittokin, DocsMX Mexico erikoismaininta, DocPoint - Helsinki Documentary Film Festival yleisöpalkinto ja MIFF Mumbai Intia paras ... See more

LIKE
LOVE
HAHA
WOW
SAD
ANGRY
4 years ago
Salainen metsäni, kuvailutulkattu

Mitä näet, kun kuuntelet elokuvaa silmät kiinni? Salainen metsäni teki viime lokakuussa historiaa, sillä se oli ensimmäinen kuvailutulkattu elokuva Yle areenassa! Nyt voit kuunnella sen vielä ... See more

Salainen metsäni on intiimi dokumentti autistisen Laurin kasvusta kykyyn kommunikoida ja ystävyyteen. O: Niina Brandt. Tämä on Yle Areenaan erikseen julkaistu kuvailutulkattu versio.

LIKE
LOVE
HAHA
WOW
SAD
ANGRY
4 years ago
Schedule • DocsValència

Nyt valloitetaan Espanja! Salainen metsäni DocsValènciassa pian!
Spain, here we come! My Secret Forest soon in DocsValència!
#mibosquesecreto #mysecretforest #salainenmetsäni

28/04/2018:
17:00 ... See more

This documentary is a haunting, disturbing gaze into the mind of a sociopath, against the backdrop of the immigration crisis in Europe.

LIKE
LOVE
HAHA
WOW
SAD
ANGRY
« 1 of 8 »

Niina Brandt
Ohjaaja, vaikuttavuustuottaja
p: +35845 6732 606
email: niina@doubleback.fi

Saara Helene Murto
Vaikuttavuustuottaja
p: +35844 0546 005
email: saara@doubleback.fi