SALAINEN METSÄNI

 

20-vuotias Lauri kirjoittaa syviä ajatuksia rakkaudesta. Lauri ei pysty kommunikoimaan puhumalla, koska on autisti. Laurin henkilökohtainen tulkki Pirjo tukee Lauria kirjoittamaan ajatuksia, jotka olisivat muuten lukittuina nuoren miehen sisään. Autismin tuomien haasteiden keskellä toiveista suurin on rakkaus, jota Lauri kaipaa elämäänsä ylitse kaiken. Oman kuorensa sisällä Lauri tuntee olevansa kuin ikuisesti taltutettava karhu, voimakkaasti tunteva ja ajatteleva mies. Lauri avaa taidokkaasti kirjoituksillaan luonnon salaisuuksista sellaisen kauneuden, jonka katsojakin aistii sielullaan.

VAIKUTTAVUUSKAMPANJA

 

Vaikuttavuuskamppanja Salainen metsäni -elokuvalla on käynnissä vaikuttavuuskampanja, jolla luodaan yhteiskunnallista keskustelua elokuvan avulla. Kampanjan teemana on ihmisoikeudet, erityisesti erityisryhmiin kuuluvien oikeudet ja heidän oikeus tulla nähdyksi ja kuulluksi. Vaikuttavuuskampanja ”Elokuva muuttaa maailmaa” on Kirkon mediasäätiön, Suomen Elokuvasäätiön ja AVEK:in hanke, jolla tuetaan yhteiskunnallisesti vaikuttavia elokuvia.

Vaikuttavuuskampanjamme aikana 2017-2018 rakennamme yhteistyötä eri liittojen ja toimijoiden kanssa. Kampanjamme yhteistyökumppaneina toimivat Suomessa Autismi- ja aspergerliitto, Koulukino, Suomen CP-liitto, Kynnys ry, Suomen mielenterveysseura, Kuuloliitto ry ja Setlementtiyhdistykset.

Kampanjan aikana järjestämme elokuvaesityksiä, asiantuntijakeskusteluita elokuvan teemoista ja ihmisoikeuksista, työpajoja sekä paljon muuta yhteistyötoimintaa. Kampanjan aikana luvassa myös videomateriaalia elokuvan teemoista ja elokuvan päähenkilöstä Lauri Katajaisesta. Vaikuttavuuskampanjan osana elokuvaan on laadittu Suomeksi oppimateriaali ja kuvailutulkkaus.

Vuoden 2017 aikana Salainen metsäni vaikuttavuuskampanja tavoitti 7 kuukautta kestävän aktiivisen jakson aikana median kautta arviolta 3 miljoonaa ihmistä, se sai 63:n yhteistyökumppanin kanssa järjestetyssä 39:ssä elokuvanäytöksessä 1600 katsojaa. Kampanjakyselyyn vastanneista katsojista 98% koki oppineensa uutta elokuvan ja sitä seuranneen keskustelun tuloksena. Keskusteluissa kuultiin kampanjan aikana yhteensä 94 asiantuntijapuheenvuoroa ja vaikutettiin yhteiskunnallisesti median ja Ei myytävänä! -kampanjan kautta. Vuoden 2018 aikana Salainen metsäni –vaikuttavuuskampanjatyö jatkuu mm. elokuvakiertueella Meksikossa.

 

KUVAILUTULKKAUS

 

Elokuvalla on näkövammaisille tarkoitettu kuvailutulkkaus. Kuvailutulkkaus tarkoittaa, että heikkonäköinen henkilö voi kuulokkeiden ja kännykkään ladattavan Movie Reading-aplikaation avulla kuunnella kuvailutulkkauksen siitä, mitä elokuvassa näkyy. Kokemus on erittäin avaava ja mielenkiintoinen myös näkeville henkilöille. Vaikuttavuuskampanjan aikana on huomattu, että kuvailutulkkauksesta voi hyötyä elokuvan katsomisessa myös ei-neurotyypilliset ihmiset. Kuvailutulkkaus-aplikaatio on saatavilla nyt! Kuvailutulkkaus-aplikaation on rahoittanut Suomen elokuvasäätiö ja Näkövammaisten kulttuuripalvelut. Myös live-kuvailutulkkauksia voi tilata elokuvaesityksiin. Live-kuvailutulkkaus tehdään yhteistyössä Näkövammaisten kulttuuripalveluiden ja kuvailutulkki Pipsa Toikan kanssa.

Kuuntele vierestä teaser siitä, miltä Salainen metsäni kuulostaa kuvailutulkattuna!

YLE AREENA

Salainen Metsäni -dokumenttielokuva Yle Areenassa! Salainen metsäni Yle areena: https://areena.yle.fi/1-3121888

Salainen metsäni on historian ensimmäinen elokuva, joka on myös kuvailtulkattuna Areenassa.

Kuuntele kuvailutulkattuna:

https://areena.yle.fi/1-4213237

ESITYSKALENTERI

* Live = Live kuvailutulkkaus suomeksi / Pipsa Toikka

* MR = Kuvailutulkkaus kuunneltavissa lataamalla älypuhelimeen Movie Reading -applikaation / Pipsa Toikka

joulukuu 2022

ma ti ke to pe la su
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Laurin Suomi100-aiheinen kirjoitus

 

Kun minä pääsen metsään, niin kuulen korvissani puiden huminaa. 

Tunnen sen oikein syvällä sisälläni, kuinka puut puhuvat minulle. Niiden tarina on paljon perinteistä eilistä tai tulevia huomisia laajempaa. Ne ovat nähneet, miten maamme on kasvanut ja kehittynyt. Joskus ne on iloinneet menestyksestä ja joskus surreet kehityksen suuntaa. 

Puut ovat meitä vanhempia ja myös viisaampia. Ne tietävät, että kun juurtuu hyvään maahan niin sitä pitää rakastaa. On kunnioitettava juuriaan ja pidettävä huoli kaikesta lähellä olevasta. Pitää suojata liialta paisteelta ja sateelta. On annettava oksia tulta varten ja ruokittava lintuja ja toukkia. 

Vanhat puut on Suomea vanhempia, annetaan niiden näyttää meille suuntaa seuraaviin vuosisatoihin. 

Hyvä Suomi100!

-Lauri Katajainen

MEDIA

Klikkaa ja lue artikkeli Helsingin Sanomien nettisivuilta

 

 

Rauman Blue Sea Film Festivaleilla elokuussa 2017 kuvailutulkattu
Salainen metsäni -esitys oli todella suosittu. Kuuntele tuottaja Saara Helene Murron haastattelu ennen festivaalia tästä linkistä

 

TV1 Dokumenttiprojektin tv-esityksen 16.10. klo 21:30 jälkeen Salainen metsäni
on ensimmäinen kuvailutulkattu elokuva Yle Areenassa! Lue Ylen Christoffer Forssellin artikkeli tästä linkistä

 

Ohjaaja Niina Brandt vieraili Ruotsin Malmössä Radio Sisun suorassa aamulähetyksessä 26.9.2017 juuri ennen Nordisk Panoraman esitystä, kuuntele haastattelu tästä linkistä!

Nordisk Panorama Film Festivaleilla Oscar Vilhelmsson filmtopp.se lehdestä antoi huikeat arviot Salainen metsäni -leffalle: lue ruotsinkielinen artikkeli tästä linkistä!

Oppimateriaali
– Salainen metsäni -dokumenttielokuvan käyttö kasvatustoiminnassa 

”Dokumenttielokuva on vaikuttava kuvaus Laurin elämästä ja hänen haaveistaan. Salainen metsäni –dokumenttielokuva nostaa esille monia kasvatustyön ajankohtaisia teemoja erilaisuudesta ja jokaisen ihmisen ainutlaatuisuudesta. Elokuva herättää pohtimaan omaa paikkaa tässä maailmassa, kysymystä siitä saanko olla oma itseni ja hyväksytäänkö minut tällaisena kuin olen. Tämä elokuva sopii erinomaisesti seurakuntien rippikoulutyöhön ja kasvatustyöhön laajemminkin.”

-Jari Pulkkinen, kirkkohallituksen rippikoulutyön asiantuntija.

 

 

Koulukino

 

”Elokuva ja sen teemat linkittyvät seuraaviin perusopetuksen opetussuunnitelman perusteissa määriteltyihin laaja-alaisen osaamisen kokonaisuuksiin: Ajattelu ja oppimaan oppiminen, Kulttuurinen osaaminen, vuorovaikutus ja ilmaisu, Itsestä huolehtiminen ja arjen taidot, Monilukutaito, Osallistuminen,Vaikuttaminen ja kestävän tulevaisuuden rakentaminen. Lukion opetussuunnitelmassa elokuva ja sen teemat linkittyvät luontevasti seuraaviin aihekokonaisuuksiin: Monilukutaito ja mediat, Kulttuurien tuntemus ja kansainvälisyys, Kestävä elämäntapa ja globaali vastuu, Hyvinvointi ja turvallisuus. Elokuva ja sen oppimateriaali sopivat monen oppiaineen opetukseen ja sisältöihin jolloin ne tukevat oppiainerajat ylittävää opetusta ja opetuksen eheyttämistä.”

Yhdessä Koulukinon ja Autismi- ja aspergerliiton kanssa Salainen metsäni -elokuvalle on tehty oppimateriaali, jota kouluissa voidaan hyödyntää elokuvanäytöksen yhteydessä.

Tutustu materiaaliin tästä: http://koulukino.fi/index.php?id=3971

UUTISIA

4 years ago
Salainen metsäni

Hyvää pääsiäistä Salainen metsäni elokuvan myötä; tänään 2.4. klo 15.10 TV1! Maailman autismitietoisuuden päivänä. Myös kuvailutulkkaus 😊

Today! My Secret Forest Yle TV1 2nd ... See more

Salainen metsäni on intiimi dokumentti autistisen Laurin kasvusta kykyyn kommunikoida ja ystävyyteen. O: Niina Brandt. Ohjelma on kuvailutulkattu näkövammaisia varten.

LIKE
LOVE
HAHA
WOW
SAD
ANGRY
4 years ago
Salainen metsäni

Huikeaa! Nyt Salainen metsäni nähdään ja kuullaan taas Yle TV1:llä 2.4. klo 15.10. Maailman autismitietoisuuden päivänä.
Jos ehdit jo katsoa elokuvan, voit nyt sen sijaan vaikka kuunnella sen ... See more

Salainen metsäni on intiimi dokumentti autistisen Laurin kasvusta kykyyn kommunikoida ja ystävyyteen. O: Niina Brandt.

LIKE
LOVE
HAHA
WOW
SAD
ANGRY
4 years ago
Screenings 2018

Awesome festival news! My Secret Forest had great screening in Puducherry International Documentary and Short Film Festival in India 9th March! Next screening is in Tarto - World Film Festival, 21st ... See more

The World Starts Here!

LIKE
LOVE
HAHA
WOW
SAD
ANGRY
4 years ago
Kuvat henkilön My Secret Forest / Salainen metsäni - Documentary Film julkaisusta

Awesome news from Mumbai International Film Festival!! Best sound design award goes to Pinja Mustajoki, the great sound designer of My Secret Forest! Director Niina Brandt and Saara Helene Murto are ... See more

LIKE
LOVE
HAHA
WOW
SAD
ANGRY
4 years ago
Näkövammaisten Kulttuuripalvelu ry

Salainen metsäni DocPoint IMPACT päivässä Näkövammaisten kulttuuripalvelujen kanssa! Kultturipalvelujen puheenjohtaja Eija-Liisa Markkula esittelee kuvailutulkkaustoimintaa ja yhteistyötä ... See more

Pääsimme mukaan mahtavaan tapahtumaan. Puheenjohtajamme Eija-Liisa Markkula esittelee kuvailutulkkaustoimintaamme ja yhteistyötämme Salainen metsä -elokuvan tekijöiden kanssa DocPointin ... See more

LIKE
LOVE
HAHA
WOW
SAD
ANGRY
4 years ago
Mumbai International Film Festival

Salainen metsäni toivottaa hyvää uutta vuotta 2018 ja avaa kuluvan vuoden kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla Mumbaissa, Intiassa 28.1.-3.2.2018! My Secret Forest in Mumbai International Film ... See more

LIKE
LOVE
HAHA
WOW
SAD
ANGRY
4 years ago
Ei kilpailutukselle

Huikeaa! Salainen metsäni kiittää kaikkia allekirjoittaneita! ?

Ei myytävänä kansalaisaloite keräsi yli 72.000 nimeä! Kiitos kaikille allekirjoittaneille. Sano Ei kilpailutukselle - Kyllä ihmisoikeuksille!

LIKE
LOVE
HAHA
WOW
SAD
ANGRY
4 years ago
The Secret Forest Discovered – Jack Welch – Medium

Salainen metsäni -elokuva reissasi tämän vuoden viimeisen ulkomaan elokuvafestivaalireissun Itävallassa Viinissä This Human World -ihmisoikeuselokuvafestivaaleilla 7.12. Festivaalivuosi ... See more

There is something quietly stirring in the domain of television and film. For autistic people, it has often felt the subject of its…

LIKE
LOVE
HAHA
WOW
SAD
ANGRY
4 years ago
Ei myytävänä

YSTÄVÄT ! TÄNÄÄN VIELÄ EHTII!! Kannata vammaisten ihmisoikeuksia! 🙂

Vielä tänään voit allekirjoittaa vammaisten palveluiden kilpailutusta vastustavan Ei myytävänä! ... See more

Kannata vammaisten ihmisoikeuksia!

Vielä tänään voit allekirjoittaa vammaisten palveluiden kilpailutusta vastustavan Ei myytävänä! -kansalaisaloitteen.

Allekirjoittaminen vie vain muutaman ... See more

LIKE
LOVE
HAHA
WOW
SAD
ANGRY
4 years ago

Onnea 100-vuotiaalle Suomelle! Onnentoivotukset kirjoittanut Lauri Katajainen.
(English below)

Kun minä pääsen metsään, niin kuulen korvissani puiden huminaa.

Tunnen sen oikein syvällä ... See more

LIKE
LOVE
HAHA
WOW
SAD
ANGRY
« 2 of 8 »

Niina Brandt
Ohjaaja, vaikuttavuustuottaja
p: +35845 6732 606
email: niina@doubleback.fi

Saara Helene Murto
Vaikuttavuustuottaja
p: +35844 0546 005
email: saara@doubleback.fi